Veien ut

Veien Ut er en ideell stiftelse som ble etablert i 2013. Veien Ut har primært fokus på rusbehandling, men engasjerer seg også i en rekke andre rusfrie aktiviteter og tiltak.

Om Prosjektet

Stiftelsen Veien Ut ble startet i 2013 av ekteparet Jan og Katrine. De hadde lenge sett behovet for en alternativ rusbehandling som funker for de som slet med rus og avhengighet. Idealisme var det definitive startskuddet og ambisjonene om å bli best på rusbehandling forteller om motet.

 

Jan er tidligere misbruker, og under sin tilfriskning hadde han funnet god hjelp i å være mye og lenge i naturen.

I Veien Ut tror vi at alle kan bli rusfri med rett behandling. Når ideen hadde slått rot var det ingen vei tilbake. De valgte å satse alt de eide på dette prosjektet og dermed startet reisen. Alle deltakere skulle delta i en 3 måneder tøff ekspedisjon i norsk vill natur i skog, fjell og sjø. Resultatene var formidable. Vi arrangerer nå kontinuerlige ekspedisjoner og har løpende inntak.

Ambisjonene vokser hele tiden, så nå er vi i oppbygging av Kjønnerød Gaard i Vestfold. Vi bygger opp en driftsmodell som skal gjøre Stiftelsen bærekraftig og skalerbar med både produksjon og arbeidsplasser. Veien Ut ble etablert som en stiftelse for å fjerne muligheter til personlig profitt og utbytte.

I Veien Ut er det et stort engasjement med frivillig arbeid, og alle jobber med hjerte. Vi er personlige, nære og ambisiøse. Vi er kanskje litt mer rufsete i kantene enn en tradisjonell institusjon, men vi vil heller ha handling enn handlingsplan. Vi vil ha ansvarliggjøring fremfor medisiner, og effektiv terapi fremfor mange rapporter. Vi vil ha tilstedeværelse, handling, mestring- og det håper vi inspirerer. Vi er vanlige folk- vi er Team Veien Ut

 

Les mer på Veien ut sin nettside